Menu
Gildia Pióra na Patronite

BABCI

I jeszcze chwila zadumy,
Cichutko postoję przy Tobie.
Wciąż czuję Twoją obecność
I chcę Cię zatrzymać przy sobie.

Jeszcze pomilczę troszeczkę
Myślami pobłądzę w oddali
I z Tobą tutaj poczekam,
Aż świecy się płomień dopali.

Jeszcze wspomnienie, tęsknota
I słowa nie powiedziane.
Tego, co kiedyś się stało
Nikt zmienić nie jest już w stanie.

I w każdej pustej godzinie,
Każdego dnia samotności
Ból serce rozdziera krwawiące,
A radość już w nim nie chce gościć.

/Joanna/

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    2 November 2012, 21:51

    Powiem tylko dziękuję.
    Jest mi miło, że też przystanęliście tutaj na chwilkę.
    DZIĘKUJĘ.

  • obca...**

    2 November 2012, 10:43

    Świetny.
    Pozdrawiam cieplutko :)

  • słoneczniki

    1 November 2012, 22:36

    Piękny wiersz.
    Trafił do mego serca tam gdzie gości uśmiech ukochanej babci...

  • misiek45

    1 November 2012, 22:13

    Pięknie napisane-pozdrawiam Joasiu:)

  • Nutka67

    1 November 2012, 22:09

    Dziękuję.

  • katjaa

    1 November 2012, 22:05

    piękny wiersz..