Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tu bez Ciebie

I jak echo
w którym odbijają się Twoje słowa
co się tam stało?
w tym wybuchu gniewu nie widać już śladu
w tym rozstaniu nie widać już światła
co oznaczają te słowa?
co oznaczają te gesty?
Mam być cierpliwy?
doskonały,pokorny?
mam być obojętny?
czuć tą gorycz?
porażkę?
czy mam dalej pić z tego kielicha
który podałaś?
Kto będzie kochał jak ja?
kto będzie pomagał?
kto będzie walczył ?
kto pokarze byc lepszym?
Co się stało?
w tym wybuchu gniewu nie widać już śladu
Nie chcę czuć już tej porażki
nie potrzebuję zmian
nie potrzebuję już uczuć
przestań
wszystkie dni wypełnia ta pustka
brak tego uśmiechu
brak gestu,ciepła,pocałunku
brak całej Ciebie
Jestem już słabym głupcem
brak rozumu, zimny jak głaz
i jeszcze ten umierający zachód słońca
jak echo
w którym odbijają się Twoje słowa
co się stało?
Bóg jeden wie pośród stłumionych aniołów
jak to jest
odwrócić się od dobrego serca

https://www.youtube.com/watch?v=kPBzTxZQG5Q

14 695 wyświetleń
98 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!