Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Blues na faceta" - tekst piosenki na płytę pt. "Chłop z babą"

I.
"I znowu stoi w progu
krzyczy oddaj kasę
I czego chce ode mnie znowu?
przecież miało byc rażniej!"

Tak sobie myśli facet
gdy wraca do domu
gdy wita go sopran
postrach testosteronu

Ref:

Każdy facet kombinuje
oszukuje i czaruje
każdy facet to zły typ
tylko jak tu bez niego żyć
Każdy facet kombinuje
oszukuje i czaruje
bat kobiecy musi być
żeby facet umiał żyć
Każdy facet kombinuje
oszukuje i czaruje
Niech czaruje ale kocha
przecież prosta to droga

II.
I za ucho wytarmoszę
i nauczę mówic proszę
a jak będą juz dzieci
on wynosic będzie smieci
A nocami kotką będę
pod koronką schowam przynętę
a jak znów piwska sie nażłopie
to mu du...me skopie!

Ref:
Każdy facet kombinuje
oszukuje i czaruje
każdy facet to zły typ
tylko jak tu bez niego żyć
Każdy facet kombinuje
oszukuje i czaruje
bat kobiecy musi być
żeby facet umiał żyć
Każdy facet kombinuje
oszukuje i czaruje
Niech czaruje ale kocha
przecież prosta to droga

28 160 wyświetleń
259 tekstów
3 obserwujących
  • Sylwia Friday

    27 April 2013, 12:11

    :) każdy woli co innego...:) miłego weekendu życzę:)

  • Sylwia Friday

    27 April 2013, 10:30

    nie, jest to szybki i energiczny blues chicagowski

  • Sylwia Friday

    27 April 2013, 10:13

    nie. akurat do bluesa z polotem swingowym, z zalotną sekcją dętą... inspiracją była Madalena Piskorczyk i piosenka "Nie będę grzeczną dziewczynką".

  • Sylwia Friday

    26 April 2013, 13:23

    ojej! dlaczego??? ... to jest troszkę z przymrużeniem oka;)

  • ptaszek

    26 April 2013, 13:07

    Tytuł Pani dziełka wywołał konfuzję u mojej Baby.