Menu
Gildia Pióra na Patronite

uczta ...

idzie ulicą
śmieje się w twarz
za nic ma
cały ten świat

podmuch zimna
niebieska poświata
umierające kwiaty
znaczą jego szlak

hipnoza pustych oczu
pradawny zew
zwiastun bogów Valhalli
tajemnica stająca się prawdą

drzewa o setkach lat
żywota dokonują
potężna błyskawica wieści
koniec istnienia

słowa modlitw nieistotnych
puste gesty nawróconych
rozwarły się bramy raju
herosi na ucztę zapraszają

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!