Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Idziesz drogą zawiłą i ciemną,
nie obchodzi Cię to, bo idziesz ze mną.
Lecz dokąd zmierzamy,
za czym tak mkniemy?
Wśród drzew w ciemności zaklętych,
i ptaków swawolnych.
Tylko gwiazdy mają swe miejsce,
na tej pustej drodze.
A gdy słońce wzejdzie spokojnie
Idziesz sama, bez śladu po mnie.

2337 wyświetleń
27 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!