Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pociąg

Idziesz drogą swą
Aż w końcu zatrzymujesz się
Za kolejową zaporą
Stoisz i rozglądasz się

Wypatrujesz za pociągiem
Za pociągiem zwanym życiem
Musisz zdecydować czy…
A czasu mało, bo już ziemia drży

Czy wsiadasz i jedziesz z nim?
Nie wiedząc gdzie zawiezie Cię
Starym i zniszczonym wagonem swym
Lecz upewni dobrze się

Czy nie lepiej cierpliwie
Poczekać aż przejedzie?
I kontynuować za torami
Tułaczkę własnymi drogami

http://www.youtube.com/watch?v=JKy24d9nV5s

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • Gaia

    25 August 2012, 05:29

    Żadna decyzja nie jest prosta. I nigdy nie wiadomo do końca czy jest właściwa. Ocena przychodzi potem. Jedyne co można, to zrobić wszystko najlepiej jak człowiek dziś potrafi.
    Za 20 lat nie będziesz żałował, tego co i jak zrobiłeś, tylko tego czego nie zrobiłeś chociaż mogłeś. Olala... ale mnie poniosło ;)

  • Sylwuchna

    24 August 2012, 22:09

    Ciekawa metafora :)
    Oczywiście, że warto. Czasmi jednak nie wiadomo dokąd na nogi poniosą.

    Pozdrawam ;)))

  • czarna mamba

    24 August 2012, 21:54

    wkurza mnie:(te ciagle myslenie ...czy dzialanie...isc tam...czy zostac...zrobic to...ciagle pytania ALE TO ZYCIE:) milego:)

  • M44G

    24 August 2012, 21:09

    Całe życie polega na podejmowaniu decyzji. Dziękuję za odwiedziny Marto.

  • zakochaneniebo

    24 August 2012, 21:08

    Dający do myślenia. Zwłaszcza niezdecydowanej młodzieży...