Menu
Gildia Pióra na Patronite

Idziemy powoli
mokrymi szczelinami zasapanych ulic,
tulimy dłonie
w nagim splocie,
gładzimy chodniki
które cicho szepczą obcasami,
spijamy krople
co przed chwilą zmarły nam na skroniach.
Przebiega obok nas kudłata miłość
nie zauważając nas wcale.
A my beznadziejnie zakłopotani
kątem oka wbijamy w siebie kłamstwa.
Idziemy...
Na skrzyżowaniu nocy
czycha na nas przeznaczenie,
czeka, by zabić nas nami,
boleśnie podrapać prawdą.
Umieramy...

4095 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących