Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioły

Idziemy łąką, z polnymi kwiatami
niesiemy słońce, tym ludziom przed nami
By chwile szczęścia rozdawać garściami
A te najgorsze zostawić za nami

Spojrzałeś na mnie pięknymi oczami
A moje zaraz zalały się łzami
Splecione serca miłości więzami
A drobne ciało Twymi ramionami

Szepnąłeś do ucha pięknymi słowami
By zaraz nad mymi schylić się ustami
I wtem ująłeś za serce myślami
Że już zawsze będziemy aniołami

4626 wyświetleń
76 tekstów
6 obserwujących
  • mill

    11 September 2015, 19:19

    ...ładny ...lekki i przyjemny wiersz .....pozdrawiam ;) ....

  • torpeda10

    2 September 2015, 10:35

    Gratuluję Kiniu, jak dobrze i delikatnie czyta się Twe teksty:) pozdrawiam ciepło i zabieram tekst do zeszytu:)