Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cmentarz przy Lipowej

Idziemy jesienną październikową cmentarną aleją
Drzewa są aureolami świętości
Zaświadczają że żyli jak mogli
Jak chcieli i jak im kazano
Zieleń tui jakby nadzieją
Że wieczność rzeczywistością
W której nie ma już zysku
Gdzie nikt już nie krzywdzi
I faktycznie święci nie są wywyższeni
Po prostu każdy pilnuje swojego piękna

22.10.2017r.

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!