Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bóg i Koleś

Idzie Koleś drogą jasną
nagle... co to ? lampy gasną
Co się dzieje ? Iść nie mogę !
Czemu ktoś mi zabrał drogę ?!
Jestem ślepy ? Boże srogi
czemu ja nie widzę drogi ?
Bóg mu na to :
Koleś - synu..
ciemno , boś Ty złego czynu.
Jedna lampa - jeden grzech
Czystym sercem kto się chlubi
nigdy drogi swej nie zgubi.
Idź , kaplica jest za lasem.
Wyspowiadał byś się czasem
Kiedy z grzechu zmyjesz oczy
ciemność Cię już nie zaskoczy.
Gdy się Koleś wyspowiadał
z Panem Bogiem znów pogadał.
Teraz drogę widzisz Synu
Boś człowiekiem dobrych czynów.

29.11.2002

4769 wyświetleń
38 tekstów
37 obserwujących
  • Bryzeidaa

    19 July 2015, 12:15

    :)
    Miłego dnia

  • Bryzeidaa

    19 July 2015, 12:06

    to wiersz sprzed 13 lat -to raz.

    Ponoć każdy może pisać jak chce i o czym chce. Witam w świecie otwartych umysłów,braku ograniczenia modnymi sloganami i w świecie akceptacji dla poglądów i upodobań innych ludzi.
    To kolejny etap ewolucji do którego zapraszam ;)