Menu
Gildia Pióra na Patronite

Droga przez życie

Idę do przodu
wręcz biegnę,

potykam się
upadam.

Ciężko się podnieść.

Chwila zadumy
zamyślenia.

Pytanie dlaczego?

Podpowiedź sumienia

-nie tędy droga.

Rękę podaje jakaś siła,
pomaga wstać.

Dobry Boże
jesteś
gdy sił już brakuje.

Serce napełniasz nadzieją.

Gdy ciemność ogarnia
oczy przecierasz
swoją dłonią.

By
światłość przenikła do duszy.

Nie jest łatwo,
wiem
Lecz Ty uczysz pokory.

Unosisz w chwilach zwątpienia.

Dobry Boże
ofiaruję Ci serce
z pieśnią dziękczynienia.

27 415 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    13 September 2012, 22:31

    Dziękuję z serca:))

  • misiek45

    13 September 2012, 16:22

    Bardzo mądry wiersz Jolu,jest w nim dużo prawdy -miłego i radosnego popołudnia

  • Władysław Andrzej

    13 September 2012, 13:07

    Biegnij i za każdym razem wstawaj On Jest przy tobie

  • R.A.K.

    13 September 2012, 12:08

    Podzięka i modlitwa jakby za razem... piękne!

    Pozdrawiam :)

  • słoneczniki

    13 September 2012, 11:46

    Prowokuje do głębszych przemyśleń.
    Bardzo ładny