Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niewidzialna dusza

Idę do Ciebie drogą księżycową
Idę pośród gwiazd obsypanych złotym pyłem
Biegnę z błyskawicą po niebie tańczącą
Podążam za szumiącym w górach wiatrem

Ujrzysz mnie w tafli oceanu błękitnej
Usłyszysz w śpiewie ptaków fruwających pod słońcem
Dotknę Cię spadającym z drzewa listkiem
Przywitam zerwanym w polu polnym kwiatkiem

Będę Twym uśmiechem gdy smutek Ci dokuczy
I przytulę tak spokojnie niewidzialnie
Będę Twoim echem gdy nikt Cię nie usłyszy
I odpowiem Ci sercem tak przjażnie

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Berenique

    11 February 2012, 15:05

    Ano tak, byłoby wspanialej.

  • aloya

    11 February 2012, 14:20

    Marzenia są wspaniałe Weroniko, ale żeby jeszcze do tego się spełniały było by jeszcze wspanialej, pozdrawiam:))

  • Berenique

    11 February 2012, 13:46

    "Idę do Ciebie drogą księżycową
    Idę pośród gwiazd obsypanych złotym pyłem
    Biegnę z błyskawicą po niebie tańczącą
    Podążam za szumiącym w górach wiatrem"

    Przepiękny fragment. Rozmarzyłam się ;)

  • aloya

    10 February 2012, 12:34

    Dziękuję Gerardzie , Twoja opinia dla mnie dużo znaczy.
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • Seneka 18

    10 February 2012, 12:32

    Bardzo ładny wiersz z nutką przyrody w tle...Rozwijasz się...:)

  • aloya

    10 February 2012, 12:30

    Dziękuję serdecznie Aniu:)
    Gdy wasze plusy widuje do dalszego pisania mnie motywuje.
    Pozdrawiam :))