Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocne zapiski [cz. 2]

Idąc przez ciemny las,
chciałbym cofnąć czas,
aby zmienić bieg wydarzeń
i spełnić kilka naszych marzeń.

Drugi raz bym się nie bał,
nie zwlekałbym i nie grzebał,
wcześniej wyznałbym co czuję,
a teraz, teraz niestety żałuję.

Lecz ile ma tutaj znaczenia,
czas tych słów wypowiedzenia,
skoro lepiej przeze mnie znana,
jesteś jeszcze mocniej kochana?

24 360 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • Żelek

    24 August 2010, 20:39

    Dziękuję, choć ja się z Wami nie zgodzę ;)

    Już poprawiłem literówkę, dziękuję za zwrócenie uwagi.

  • Bezsens

    24 August 2010, 20:38

    Zgadzam się z Alicją:)

    *W siódmym wyrazie od końca dopisze 'e'

  • 24 August 2010, 20:21

    Piękny wiersz. W ogóle Twoje wiersze są baardzo urzekające. :)