Menu
Gildia Pióra na Patronite

kawałkiem ciebie

i ciekaw jestem jakby to było
gdyby kawałek ciebie spadł gdzieś tam z nieba
a ja zostałbym jego szczęśliwym znalazcą
ku uciesze własnej i świata

i czy dostrzegłbym go z oddali
wyrzucił w górę ręce i podbiegł do niego zniecierpliwiony
czy dopiero potknąć się musiał
by zrozumieć dojrzeć zobaczyć
otrząsnąć z kurzu
i schować do kieszeni wiosennego płaszcza

ciekaw też jestem czy byłby błyskotką
z daleka oślepiając
odbijającą promienie wiosennego słońca - rozszczepiając
czy byłby to zwykły szary kamień
na pozór pozbawiony duszy
który na pierwszy rzut oka wydaje się być szary i matowy
- tak pospolity

a zastanawiam się nad tym
bo kawałkiem mnie jesteś
a ja oboma się staję i ty wiesz
że nie zostawiłbym cię samej
na chodniku przy ruchliwej ulicy

- kawałkiem ciebie

8077 wyświetleń
76 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!