Menu
Gildia Pióra na Patronite

Próba

I chyba umrę
jak kwiat
bez piękna płatek.
Choć ja kwiatem,
to Ty mą wodą latem.
Ja pociechą oka,
Ty pieszczotą serca.
Ono kona bez
Twego uśmiechu.
Może nie wytrzymam
tyle nocy bez znanego okrętu?
Każda woda ma statek,
jeden na całe życie.
Ona kona zawsze ,
gdy go nie ma o świcie.

16 509 wyświetleń
188 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!