Menu
Gildia Pióra na Patronite

To tylko łzy...

http://www.youtube.com/watch?v=YOz3zTDH06g

Ostatkiem sił unoszę wzrok
spod ciężaru z jakim natrętna noc
usiadła mi na powiekach
natarczywie zmuszając mnie bym
zapadła wreszcie w głęboki sen...

niespokojne myśli dzisiejszego dnia
wciąż nie pozwalają mi zasnąć
skrywając się w kącikach oczu
by wreszcie spłynąć łzą na poduszkę
do której wtulam się smutkiem
jak gdyby w Jego ramiona...

to... wyobraźnia którą
pozbawia mnie niesprawiedliwy los.
Pozbawia wolno...tak by
sycić się moim nieszczęściem i
śmiać się mi prosto w twarz
nie bez wyrazu...

Dlaczego?
Bo grymas bólu i osamotnienia
wypełnia jej rysy wtapiając się
i żłobiąc weń niczym rozgrzana żywica
piekąc a to przecież...
tylko łzy.

55 160 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • słoneczniki

    7 January 2013, 19:51

    Wiele smutku u ciebie gości.

    Pozdrawiam serdecznie

  • Gaia

    6 January 2013, 21:22

    Przytulam Agnieszko te wersy, blisko mi do nich
    Pozdrówki :)

  • misiek45

    6 January 2013, 11:35

    Agnieszko bardzo uczuciowy wiersz dużo w nim smutku i żalu przez co jest wyjątkowy w swojej treści,masz rację :to nie tylko łzy to bardzo piękny wiersz -pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli życzę:)))

  • 6 January 2013, 10:53

    Prześliczny wiersz:)

    Cudo...

    Pozdrawiam miluśko:)

  • Pechowa_

    6 January 2013, 09:23

    Genialny wiersz...!
    Zabieram do Siebie... bardzo Mnie wzruszył... i trafił do Mnie..
    :) pozdrawiam :)