Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mianem ludzi nazywanych

http://www.youtube.com/watch?v=X1DRDcGlSsE

Na przedmieściach żyją
Z krwi i kości powstali
Ludzie co liczą, każdy grosz
Na bochenek chleba
Z modlitwą u Pana

Zbierają niechęć ludzką
W oczach ukrytą
Cieniami się stają
Poszarzałych od uczuć
Przechodniów ulicznych

Choć tak samo żyją
I myją twarz podobnie
Uśmiechem czasem
Witają się z sąsiadem
Jak ze wspólnym wrogiem

Dzień zaczynają jak ludzie
Wieczorami psami się stają
Przez ludzką nienawiść
Zakneblowani
W szufladkach zawiści

43 wyświetlenia
2 teksty
1 obserwujący
  • panifloyd

    9 April 2013, 21:35

    Bardzo dziękuję za wasze odwiedziny i wspaniałe słowa. Pozdrawiam ciepło :))

  • misiek45

    8 April 2013, 22:49

    Bardzo ujmujący wiersz w swojej treści -pozdrawiam milutko Dominiko :))