Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powinnam była...

http://www.youtube.com/watch?v=uNDzaHF2CBY

Z miłością mi widać nie do twarzy
choć w sercu drzazgą mocno tkwiła
i zamiast rozwijać... rosnąć w siłę
ona z każdego z nas... zadrwiła.

Czasem przynosząc piękny uśmiech
do tańca prosi byś... całował
i każąc chwytać każdą z chwil
zmusza byś... żadnej nie zmarnował.

Powinnam była wiedzieć wtedy
nie gorączkowo szukać... w Tobie.
Wiedzieć że miłość także rani
pozostawiając nas... w żałobie.

Że wszystko ma swój kres.Przemija
i potem każde z dni... jest szare.
Powinnam wiedzieć łapiąc w dłonie
łzy i... utraconą w drodze wiarę.

Która... nie zdając sobie sprawę
tratwą mi była gdy... wątpiłam
a teraz pustką w sercu świeci w tym
także Twoim które... zraniłam.

Jakże... pławiłam się w miłości.
W toni błękitnych oczu Twoich.
Rozkoszowałam się w Twych ustach
pragnąc byś Ty... kosztował moich.

Powinnam była lecz... nie chciałam.
Serce się samo do Ciebie rwało.
Wkradło się w Twoje silne ramiona
i nieposłuszne się... zakochało.

Powinnam być... ostrożniejsza
gdy słysząc kocham i ja... kochałam.
Powinnam była lecz słowa silniejsze
a szepcząc je... uzależniałam...

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • słoneczniki

    21 January 2013, 19:28

    Niesamowity wiersz!

  • Seneka 18

    21 January 2013, 18:04

    Super Agnieszko...gratuluję.

  • Pechowa_

    21 January 2013, 10:03

    Wspaniały wiersz...

  • I.Anna

    21 January 2013, 07:46

    Miłość to piękne uczucie nie zawsze można czynić to co się powinno .
    Piękne słowa, jak zawsze. Pozdrawiam

  • agniecha1383

    21 January 2013, 01:46

    :)dziękuję i pozdrawiam Anno serdecznie... Ciebie jak i małżonka:)