Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy...

http://www.youtube.com/watch?v=sS-XF2lCRgo

Pamiętasz jak wiatr przekorny włosy mi rozwiewał?
Przed pocałunkiem Twoim... usta moje chronił.
A gdy mnie chciałeś kochać na leśnej polanie
on się rozhulał wraz z deszczem nas... przegonił.

Garść tulipanów... jak skradłeś je dla mnie
zdyszany... pod drzwiami mieszkania czekałeś.
Pamiętam Twój wzrok i... śliczny pierścionek
i słowa jak... bardzo się zakochałeś.

A potem biel sukni , welon i bukiet konwalii.
Na palcach obrączki na ustach... przysięga.
Kochanie pamiętasz? I tyle w nas wiary że
miłość , rodzina w nich cała... potęga.

Byliśmy młodzi czas wtedy wolniej nam upływał.
Podstawą w związku wciąż były... marzenia.
Odcienie różu... świat nam przesłoniły i
wszystko zdawało się nie mieć... znaczenia .

Los czasem ludziom... lubi płatać figle
i z ich pomocą niszczy w co... wierzyli.
A wkład jaki razem wnieśli w wspólne życie
miast cieszyć się nim to... zburzyli.

Ech życie! Jakieś Ty... czasem przemądrzałe.
Przekorne jak ten wiatr co... włosy mi rozwiewał.
Pamiętam wtedy mnie pocałowałeś a... wiatr?
Miast chronić mnie to On... ze szczęścia śpiewał.

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • wolnaenergia

    9 June 2013, 17:08

    To wielkie szczęście dla każdego,
    kto to czyta.
    Gorąco pozdrawiam.

  • Pechowa_

    6 June 2013, 09:24

    Wzruszasz każdym wersem... :)
    Pięknie!

  • I.Anna

    6 June 2013, 08:31

    tyle ciepłego uczucia i życiowej mądrości. Piękny wiersz z pięknego serca.
    Pozdrawiam

  • misiek45

    6 June 2013, 04:58

    Aguś tyle miłości w Twoim ślicznym wierszu ,takich wspomnień się nigdy nie zapomina ,perełka wśród wierszy -milutkiego dnia Ci życzę:)

  • AsiKa

    6 June 2013, 03:28

    eeech aż łezka w oku się kręci, ech życie , życie
    i jak tu mieć marzenia gdy nas z nich odzierasz
    i jak tu kochać mocno i otwarcie
    gdy chyba lepiej w sobie ją schować
    i kochać skrycie
    a wiatr pierw jest ciepłym wicherkiem
    potem w naszą duszę się wdziera...
    niestety
    pozdrawiam

  • Queyk

    6 June 2013, 02:34

    Agnieszko, pięknie !