Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknoty cień

http://www.youtube.com/watch?v=P7P6ADxfbk0

Zanim pocznie się kolejny dzień
Cztery ściany wolno chłoną czas
Tęsknota maluje znów Twój cień
Serce ciąży, jak u szyi głaz

Znikasz gdzie głos staje się echem
Niosąc nieusłyszane słowa
Myśl nie zdążyła stać się grzechem
Pragnień nie wyraziła mowa

Kłamstwo
"Nie kocham" rani rykoszetem
Gdy usta zaprzeczają oczom
Przeszywa jak cios sztyletem
W serca, co wspólnym rytmem kroczą

Spłycając miłość do praw chemii
Ciąży pustka po człowieczeństwie
Nikt nie chce być sam na tej ziemi
Nawet banita w społeczeństwie

Którzy nigdy mnie nie poznali
Na procesie Kafki skazując
Pierwsi słowem we mnie rzucali
Oszczerstwem duszę kamienując

Twojego uśmiechu niemy cud
I Twoja dusza, czysta i piękna
Roztopiły moich dłoni chłód
Zamilkły wszystkie moje piętna

Czułości pełne Twoje dłonie
Choć delikatne, mur kruszyły
Nadzieja we mnie nadal płonie
One ją we mnie rozpaliły

Dzięki nim nadal wiara się tli
Z nią nadzieja na lepszy czas
Że nie wszyscy ludzie są dziś źli
A ja mogę być częścią nas

http://www.youtube.com/watch?v=u7cymNG6fVM

103 442 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących
  • wolnaenergia

    24 July 2013, 23:15

    Cudownie mądry wiersz. Pozdrawiam serdecznie.

  • szpiek

    19 July 2013, 10:34

    Yyyy zazdrość ? Nie rozumiem.