Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strojna pani...

http://www.youtube.com/watch?v=L3-CVTzix44

W złocisto rdzawej przechadza się sukni.
Na głowie... z liści klonowych ma wianek.

Jej dekolt zdobi kolia z leśnych grzybów.
Kosz w dłoni w nim polny pachnący rumianek.

Roześmiane kasztany turla po trawnikach.
Szeleści krocząc... trąca drzew gałązki.

Dotykiem barwi... listki kolorami by
zrobić z nich potem prześliczne podwiązki.

Liliowy kolor oczu niczym wrzos wrześniowy.
Włosy o barwie... słonecznych promieni.

Wplecione weń owoce krzewu jarzębiny.
Resztki letniej trawy w odcieniach zieleni.

Jaka strojna pani myślą wiosna z latem.
Zwłaszcza mroźna zima z zazdrością spoziera.

Cóż... wychodzi na to że jesień nie tylko
zrywa listki z krzewów lecz się w nie... ubiera.

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • misiek45

    31 August 2013, 23:40

    Pięknie ubrałaś Panią jesień Agnieszko,tak dostojnie szeleści idąc...,śliczny wiersz-pozdrawiam serdecznie na dobranoc:)

  • krysta

    31 August 2013, 18:47

    Śliczny wiersz..:) Piękna jesień :)
    o każdej porze roku, co roku ten sam styl i zawsze uroczo - kreator mody 'Natura' :)
    Pozdrawiam Agnieszko :)