Menu
Gildia Pióra na Patronite

Romeo i Julia

http://www.youtube.com/watch?v=kujgpP3aoDs

Jak Romeo i Julia
Stojąc na balkonie
On mówił do niej czule
Ona do niego skromnie

Noce przegadali
Mając się ku sobie
Szkoda że tam miłośc
Skończyła się w grobie

Dzisiaj ta historia
To nam przypomina
Że kochał kiedyś chłopak
Kochała go dziewczyna

Choc ta para kochanków
Przeklęta przez gwiazdy
Dziś pod ich postaci
Wzoruje się każdy

Szekspir gdy to pisał
Weronę rozsławił
Gdy dwoje kochanków
Wnet życia pozbawił

Dramatem ta miłośc
Nie zawsze tak bywa
Lecz my dbajmy o to
By była szczęśliwa

Dziś już nie w Weronie
Dziś już w innym mieście
Tam gdzie bywa miłośc
Tam przebywa szczęście.

109 558 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • sparkling angel

    25 July 2012, 00:23

    ładny wiersz o miłości doskonałej niemalże... Pozdrawiam...

  • giulietka

    25 July 2012, 00:15

    No proszę, Ty nawet tak smutną historię potrafisz zakończyć optymistycznie;)