Menu
Gildia Pióra na Patronite

Być bliżej...

http://www.youtube.com/watch?v=kB_0t1B7qTA

Stanąć na straży Jego snów jak
anioł stróż... przy Jego boku
nie opuszczając trwać w potrzebie
ułatwiać życie... krok po kroku.

Tulić Go w bieli swoich skrzydeł
uśmiechem łzy osuszać z twarzy
mieć dar spojrzenia w serce i...
spełniać to wszystko o czym marzy.

Być może... jestem zbyt zachłanna
zbyt wiele chcę niewiele...dając
ale czy... można żądać mniej
gdy serce szybko gna... kochając.

Ja wiem...odbiegam od anioła
choć miewam romantyczną duszę
to jednak częściej grzeszne myśli
i temperament którym... kuszę.

Nie mam nad głową... aureoli
za to mam wady... zalet wiele...
nie mam tez jednak nic przeciwko
by szeptał mi mój Ty... aniele.

Te słowa są jak... płynny miód
spijany wzrokiem z ust jak z dzbana.
Boże ! Smakując z wolna każdą z liter
już wiem że jestem... zakochana.

Dlatego... chcę być bliżej Niego
czerpiąc z tych słów wiele czułości
za dnia i nocą... w każdej porze
niesiona falą w morzu... miłości.

55 169 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • zugimihau

    30 November 2012, 16:52

    chyba już wszystko inni powiedzieli, nie będę powtarzał:)

  • słoneczniki

    30 November 2012, 08:48

    Cudny!

  • misiek45

    29 November 2012, 23:27

    Cudny wiersz ,przepiękne zakochanie że aż blask bije od wersów Agnieszko-pozdrawiam milutko na dobranoc:)))

  • 29 November 2012, 22:22

    Piękny ! Bardzo mi się podoba : )

  • Gaia

    29 November 2012, 21:42

    Miłość skrzydlate ma myśli unosząc powyżej snów
    muzyką słów wzrusza i uśmiech przynosi
    każdemu co czyta ten wiersz
    Gratuluję Agnieszko
    Pięknie :)

  • agniecha1383

    29 November 2012, 21:35

    Dziękuję...skarby:)pozdrawiam z wzajemnością życząc dobrej nocy...

  • M44G

    29 November 2012, 21:29

    Ładnie Agnieszko. Miłych snów.