Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oda do...

http://www.youtube.com/watch?v=kAlg9cxwHSg

Ukołysz mnie proszę i zaśpiewaj
tę samą melodię którą słychać podczas
gdy skradając innym życie
rozkopywałaś ziemię jak pies...
zakopujący kości na potem.
Tak...
Ty już tej szansy nie pozostawiasz.
Nie ma potem...
i nie zastanawiaj się...
brać albo nie brać...
bierz... jak sama Ci się podkładam
tylko nie każ mi słuchać tych
smętnych melodii trębacza...
wystarczy że życie takie już jest.
Ono też albo Ci podkłada kłody pod nogi
albo popycha tak że już nie masz sił
by się podźwignąć lub kogoś uchwycić...
Tym razem Cię nie przegonię...
nie chcę...
bądź...
choć raz bądź bardziej ludzka
i zabierz niechętnie tak bym czuła...
że i Tobie jest żal...
nawet wtedy gdy słowa
"niechaj ziemia lekką Ci będzie"
nawet wtedy...
zaśpiewaj tak by pieśń długo jeszcze
rozchodziła się pośród rosnących wokół
młodych topoli...

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Pechowa_

    20 January 2013, 20:33

    Och.. czytając ten wiersz normalnie jak bym Siebie czytała...
    Piękny ...
    Życzę uśmiechu:)

  • agniecha1383

    20 January 2013, 20:18

    Zapewne Gerardzie... dziękuję...

  • Seneka 18

    20 January 2013, 20:14

    Jutro będzie nowy dzień...wypocznij a wszystko ujrzysz w innym świetle...

  • agniecha1383

    20 January 2013, 20:11

    złość... niemoc... brak wiary... rezygnacja...bezsilność a zwłaszcza ona...
    to emocje które spowodowały że pewnie i noc taka mnie czeka... z bólem głowy i... jak nazywa się to czerwone...ach serce... kawał mięśnia a boli jak cholera:) buziam

  • Seneka 18

    20 January 2013, 19:01

    Dziś smutkiem powiało...