Menu
Gildia Pióra na Patronite

trudny obraz

http://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s
tylko na płótnie
odpowiem

wzniecasz ogień
ognia się boisz

mówisz jak ktoś
kto ma władzę
by usunąć
wszystkie
zakręty świata

a ja
jestem tu
tylko przechodniem

słowem
odcinasz wyciągnięte dłonie

słowem
próbujesz je przyszyć

ile razy tak potrafisz
bawiąc się ciszą

kolory
też mają gorzki smak

jaka jesteś
w tamte słoneczne dni
wybiegam myślą

wtedy szept smakiem myśli
dotyka głęboko

uwalnia rozkosz

gdy ciszą myślę
ujrzeć mogę wszystko
czego pragnie ktoś

zdobisz mnie każdym
gestem miłości
dlatego płonę

maziam na płótnie
wbrew horyzontom nieba

dotykam piekła

84 148 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • wdech

    5 November 2014, 15:23

    ty masz ciągle mało...
    dlatego dźwięczysz tak pusto

    kolegą ? chciałbyś
    szukaj w trawie, może cię coś zaadoptuje :P

  • wdech

    4 November 2014, 23:41

    CO?

    Znowu puszczają Ci nerwy. No i co z tym zrobimy?
    Głupstwa wygadujesz. Jaka moja ? Ani ja jej, ani Ona moja.
    Nie celuj we mnie, czy to tak wiele? Gdy to mówiłem? I mówię.
    Ja nie nadstawiam drugiego policzka.
    Że niby mam tu czymś rządzić? Co Tobie znowu się urodziło?
    A na co mi to. Za leniwy jestem. I mam na to kolokwialnie wylane.
    W nic się nie bawię, ani też nie gram.
    Masz złe informacje. Nie jestem młody, nie jestem ~falko.
    On, ma tu swoje konto. Nic do Niego nie mam
    a nawet, przyznam że zaimponował mi . I mam nadzieję, że wszyscy zdrowi.

    Ty oczywiście nazwiesz to znowu fikcją i będziesz trzymał swoich urojeń
    i jak zwykle szturchał łokciami. Próbuj, przecież nikt Ci nie zabroni, skoro tak musisz
    poszukując weny, dźwięków i czego tam jeszcze chcesz.
    Tylko potem nie płacz.

    Strzała gdy leci, to jej wszystko jedno jak długo
    gdy ma trafić do celu.

  • wdech

    4 November 2014, 22:19

    JT. Occultos,
    zmienność twojej fatamorgany jest uzależniona od ilości złożonych tobie hołdów
    nie wierzę w żadne twoje słowo, ani w to - co nazywasz że widzisz
    dla mnie jesteś niewidomy* słowik* - pustych słów bez życia

  • wdech

    27 October 2014, 11:46

    mogę tu

    miau

    :P