Menu
Gildia Pióra na Patronite

Być może zawitasz wiosną...

http://www.youtube.com/watch?v=jL2a7E_f_VU

Zawitaj do mnie wraz z wiatrem wiosennym.
Pieszczotą słońca skrywaną w promieniach.
Pozostań... nie skąpiąc miodu ust Twoich
ni blasku w namiętnie utkanych spojrzeniach.

Bądź... świeżo wyrosłym źdźbłem trawy.
Wiosennym deszczem lub... kroplą rosy.
Pączkiem na drzewku w wiśniowym sadzie.
Niesfornym wiatrem wplątanym we włosy.

Nektarem kwiatów najlepiej... żonkili.
Kaczeńcem rosnącym w obrzeżu strumyka.
Świerszczykiem wśród łąk zielonych lub
struną w skrzypeczkach polnego konika.

Mógłbyś być także bielutkim obłoczkiem
wolniutko płynącym... błękitem nieba.
Lub kłosem młodego żyta... pszenicy
ziarnem... głównym składnikiem chleba.

A może słowikiem dla mnie zostaniesz?
Wyśpiewasz mi piękne melodie miłosne.
Być może uda Ci się przegonić tę zimę.
Chciałabym poczuć w sercu już... wiosnę.

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • marka

    8 April 2013, 13:57

    och...

  • krysta

    8 April 2013, 08:03

    Agnieszko śliczny wiersz :) Pozdrawiam :)

  • agniecha1383

    8 April 2013, 07:52

    Dziękuję...
    Marku zdaje mi się moglibyśmy spółkę założyć:)
    Aga Wiosenko:) i Tobie tego samego:)
    Zbyszku...to ja dziękuję...maleńkim pyłkiem powiadasz:) I ten bym dojrzała moja wybujałą wyobraźnią...dziękuję za tak śliczne słowa...pozdrawiam Was wszystkich...

  • misiek45

    8 April 2013, 05:01

    Wiersz leciutki jak poranny letni deszcz,wiosenne ciepłe strofki,cudeńko Agnieszko -pozdrawiam milutko na dobry dzień:)

  • Queyk

    8 April 2013, 02:27

    ..słowikiem być o wczesnej porze, nim wstaną... poranne zorze...

  • agniecha1383

    8 April 2013, 01:16

    Dziękuję Anno:)Wzajemnie i jak zawsze obojgu:)buziaki ślę:)