Menu
Gildia Pióra na Patronite

Daj mi powód...

http://www.youtube.com/watch?v=j7bfudsfZjw

Serce jak kryształ kruchy pęka
życie się sypie w drobny mak...
jak można się uchronić przed tym
jak można uciec... powiedz jak.

Daj mi... choć jeden podaj powód
by mniej Cię kochać lub też wcale.
Nie wyrwiesz mi tych uczuć z serca
wiesz przecież o tym... doskonale.

Tkwią w nim głęboko wszystkie słowa
każdy Twój uśmiech każdy... gest.
Są wspólne... pełne magii chwile
to wszystko.... co miłością jest .

Pocałuj mnie nim powiesz dość
a słowo kocham straci już znaczenie
nim wrota w sercu zamkną się
zagubią sens i... przeznaczenie.

Ja wiem że łzy to kiepski wariant
nic nie poradzę... same płyną.
Obarczam wokół cały świat
choć tylko ja jestem... przyczyną.

Spełnij więc prośbę po raz ostatni
odchodząc... utwierdź że kochałeś...
w kierunku moich ust zbliż swoje
pocałuj... tak jak kiedyś całowałeś.

55 158 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • słoneczniki

    7 January 2013, 19:47

    Wiele emocji w tych wersach

  • misiek45

    7 January 2013, 12:46

    Rozstania ranią bardzo mocno a my chcemy zatrzymac jeszcze małe iskierki miłości pomimo łez i bólu,pięknie i uczuciowo napisałaś o tym Agnieszko są tu emocje tak bliskie naszym sercom-pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę:)

  • Papużka

    7 January 2013, 11:56

    poczułam słodką woń miłości :) brawo

  • Pechowa_

    7 January 2013, 08:56

    Wspaniały wiersz...