Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łabędziem pośród nut Czajkowskiego...

http://www.youtube.com/watch?v=FCcIffs4eJ4

Gdyby tak wymknąć się na chwilkę
i ukryć w nutach... Czajkowskiego
obrosnąć w piórka i... popłynąć
środkiem jeziora łabędziego.

W blasku miedzianej kuli księżyca
wdzięczyć się w lustrze stojącej wody
z podziwem patrząc żem nie kobietą
a dumnym ptakiem cudnej urody.

Jak baletnica... wirować w tańcu.
Rozkochać w sobie Twoje spojrzenie.
Unosząc skrzydła zmysłowo trzepocząc
zrobić na Tobie... ogromne wrażenie.

Z gracją wyprężę... smukłą szyję
uwodząc Cię swoją delikatnością.
Być może... zwrócę tym Twoją uwagę
byś mógł obdarzyć mnie... miłością.

Zatoczę koła wśród... kwiatów lilii.
Wsłucham się w wiatr nucący melodię
jak gra w sitowiu kołysząc trawy
niosąc po tafli... łabędzią rapsodię.

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    31 May 2014, 14:06

    Dziękuję i proszę bardzo:)Pozdrawiam...

  • 31 May 2014, 13:44

    Cudowny wiersz. Aż zazdroszczę!
    Mogę wkleić go jako fragment opisu mojej postaci? Oczywiście, ze źródłem.

  • Elizabetta

    8 April 2013, 11:08

    Przepiękny wiersz, do tego kocham ten utwór:)

    Pozdrawiam słonecznie:)

  • Karin2225

    7 April 2013, 15:44

    Podobno, gdy para łabędzia raz się spotka, nigdy się nie rozstaje...Trwa ze sobą na dobre i złe...Piękny wiersz :)

  • krysta

    7 April 2013, 15:19

    Piękny wiersz jak łabędzi śpiew :)
    Pozdrawiam:)

  • AMA

    7 April 2013, 10:57

    pięknie, imienniczko, pozdrawiam:)

  • 7 April 2013, 09:11

    Magia...
    Pozdrawiam :>

  • motylek96

    7 April 2013, 08:52

    kocham "Jezioro Łabędzie", a twój wiersz Agnieszko jest nie mniej piękny.

    spokojnej niedzieli:)

  • agniecha1383

    7 April 2013, 01:22

    Jezioro łabędzie Czajkowskiego... muzyka w Jego wykonaniu...inspiracją
    No cóż...na nikim nie wymuszam wysłuchania tego pięknego utworu:)

  • Pytia

    7 April 2013, 01:11

    co z tym wspólnego ma Czajkowski?............nie czuję jego piękna.......przekazu tym bardziej