Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pamiętam...

http://www.youtube.com/watch?v=DJsVHzLzWxc

Pomimo tylu różnic w nas dwojgu
wiele nas dzieli co łączy ze sobą.
Miłość z błotem zmieszana została
choć kiedyś była... serca ozdobą.

Byłeś mi... najpiękniejszym etui
a miłość była klejnotem najdroższym
teraz każde z osobna mniej warte
z osobna...w sercach bardziej uboższym.

Wspominam pierwszy pocałunek
jak gdyby... drżący lot motyli
które łaskocząc wedrzeć by się chciały
by miękkość mych ust skrzydłami rozchylić.

Pamiętam żar błękitnych oczu
niczym... wzburzone oceany
w nich fale szczęścia i miłości i
wzrok pełen blasku... rozkochany.

Usta czerwienią zdobiły mą skórę
dłonie szukając wciąż... zdobywały.
Ciała w namiętnym uniesieniu
wzajemnie pragnąc się... kochały.

Pamiętam jeszcze nie tak dawno
szepty drażniące słuch czułością
bezwstydność bioder i lepkość skóry
to napawanie się... nagością.

Gdy oddech szybszy był od serc...
we wspólnych szeptach lekkie drżenie
prężystość podnieconych ciał i
to cudowne... wzajemne zmęczenie.

Pamiętasz spędzany wspólnie czas
te... krótkie choć pełne uczuć chwile?
Pamiętasz wiem... choć miłość tą
nie tylko słowa już dzielą lecz...mile.

55 169 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • katjaa

    8 December 2012, 20:22

    piękny wiersz.. pozdrawiam ciepło..

  • Niezpomniałem

    8 December 2012, 20:02

    I mnie też bardzo podoba się Twój wiersz.
    pozdrawiam.

  • 7 December 2012, 18:13

    ...choć kres miłości- jej moc maluje piękny wiersz ;)

  • misiek45

    7 December 2012, 17:36

    Piękne są te wspomnienia ,cudowny wiersz Agnieszko ślicznie napisany jak zawsze sercem-pozdrawiam serdecznie i milutko na wieczór:))

  • skrobek

    7 December 2012, 16:19

    Pięknie wyeksponowane uczucia :)

  • 7 December 2012, 13:58

    To siem cieszem z przedziałkiem :P
    Pa pa :)

  • agniecha1383

    7 December 2012, 13:47

    E tam:) Wczoraj zupełnie odwrotną do dzisiejszej he he...została w łóżeczku a ja jestem teraz rozczochrana jak moje wczorajsze myśli:) :):) życzę tego samego:):):)

  • 7 December 2012, 13:29

    Nio wiem, ale lepiej być miłością, niż przedmiotowym opakowaniem. :P
    To masz smutaśną wyobraźnię. :D

  • agniecha1383

    7 December 2012, 13:23

    Kochani dziękuję...dodam jeszcze że nic a nic nie jestem smutna a jedyne co w tym wierszu jest mojego to tylko wyobraźnia:)pozdrawiam serdecznie
    yestem...słońce... etui-piekną oprawą miłości:)