Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ta chwila...

http://www.youtube.com/watch?v=3cyN76V6_Ls

Jest taki moment w życiu każdego
gdy serce mocniej zaczyna mu bić
tak bardzo pragnie wyrazić emocje
chciałby po prostu miłością też żyć.

Zapomnieć na chwilkę o troskach
o wszystkim gdy zajdzie potrzeba.
Wyjść z domu na spacer do parku
wpatrując w gwiazdozbiór nieba.

Odnaleźć tę bliskość w człowieku
zakochać w nim...bez pamięci
by wspólnie pod rękę przez życie
kroczyć i... brnąć uśmiechnięci.

Czasem tak bardzo nam wszystkim
potrzebna jest taka sercowa zawiłość
samotność dwóch dusz w jedność złączyć
dowiedzieć się czym może być miłość.

Ta chwila... nie musi być z wiosną
gdy trawa zielenią się... mieni
a kwiaty kwitnąc ku niebu wzrastają
ku słońcu... gdy te się rumieni.

Czy lato , jesień czy będzie to zima
każda z pór roku jest dobra by szukać
sama nas znajdzie zresztą gdy zechce.
Miłości się nie da tak łatwo oszukać.

Skradnie nam serca by dusze połączyć
by smak rozkoszy na ustach zostawić
i zamieszkując w nas dwojgu dać szansę
abyśmy mogli po kres się w niej pławić.

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    29 December 2012, 11:47

    Dziękuję wszystkim odwiedzającym:) Spacer każdą porą roku dobry...jak najbardziej zapraszam:) pozdrawiam cieplutko...

  • zugimihau

    29 December 2012, 00:24

    miło się czyta, podnosi na duchu..:)

  • Pechowa_

    27 December 2012, 14:23

    Zdecydowanie piękny wiersz... czytałam i czytałam z przyjemnością... : )

  • 27 December 2012, 14:11

    Prześliczny wiersz, jak zawsze zresztą:)

    Pozdrawiam miluśko:)

  • Gaia

    27 December 2012, 11:53

    Pięknie Agnieszkoujęłaś
    śpiew duszy i marzenie serca
    :)

  • misiek45

    27 December 2012, 11:03

    Cudny wiersz Agniesiu pełen uczuc i miłości,urzekłaś mnie swoim wierszem przepiękny-pozdrawiam serdecznie i milutkiego dnia życzę:)

  • bennn

    27 December 2012, 08:54

    Czasami jest tak blisko aż chce się żyć-pozdrawiam

  • I.Anna

    27 December 2012, 07:21

    "Odnaleźć tę bliskość w człowieku
    zakochać w nim...bez pamięci
    by wspólnie pod rękę przez życie
    kroczyć i... brnąć uśmiechnięci"

    Zakochać się ze wzajemnością i pragnąć tego samego - bezcenne.
    .Zatrzymałam się na chwilę i czytając poczułam tęsknotę z wszystkimi momentami o których piszesz ... pięknie ... pozdrawiam serdecznie i poświątecznie

  • słoneczniki

    27 December 2012, 07:15

    Prawdziwy wiersz.
    Każdy z nas pragnie miłości, zrozumienia dusz, prawdziwej obecności drugiego człowieka.

    Pozdrawiam