Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tyle w Tobie lubię... kocham...

http://www.youtube.com/watch?v=AC3eO6gxwho

Lubię uśmiechać się na samą myśl
żeś jest prawdziwy... niewymyślony.
Uśmiechem Twoim... karmić oczy
że jesteś jawą a nie... wyśniony.

Lubię jak w oczach masz tyle gwiazd
blasku co lśni jak... dziecku z radości
tyle w nich czaru... męskiego uroku
tyle w nich dla mnie cudownej miłości.

Gdy... szeptem wymawiasz moje imię
tak dźwięcznie w Twych ustach ono brzmi.
Jak wzburzasz oddech dotykiem dłoni
jak... liczysz na palcach wspólne dni.

Dajesz mi ciepło gdy śniegiem prószy.
Wiosną spacery w świetle księżyca.
Jesiennym wiatrem rozwiewasz włosy
a latem... słońcem rumienisz me lica.

Jesteś mi każdą porą roku a... także
szczęściem wetkniętym między dłonie.
Deszczem przed którym składam parasol
a co tam niech... pieści moje skronie.

Tak wiele mogłabym jeszcze... opisać.
Wszystkie żywiące uczucia do Ciebie.
Może jak wzrokiem wędrując po mapie
spiszę je wszystkie palcem na niebie?

Byś wiedział jak bardzo Cię... kocham.
Poczuł jak w sercu muzyka rozbrzmiewa.
Jak ciało me drży gdy... usta spojone
a dusza ze szczęścia wręcz tańczy i śpiewa.

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Władysław Andrzej

    21 April 2013, 15:07

    Warto czytać taką poezję

  • agniecha1383

    19 April 2013, 18:37

    Gerardzie:)To czym Ty już emanujesz jest tak widoczne w Twoich pięknych wierszach że moje to zaledwie skrawek który nie wiele już zdziała ale zawsze uśmiechem mogę nadrobić:)

  • Seneka 18

    19 April 2013, 18:12

    A już myślałem, że będę mógł się ogrzać Twoim szczęściem... i entuzjazmem :). Zawsze, gdy czytam takie wiersze robi się cieplej na duszy...

  • agniecha1383

    19 April 2013, 18:09

    nie... wyobraźnia jest piękna:)

    Dziękuję że czytacie...sprawiacie mi tym ogromną radość:)pozdrawiam:)

  • Seneka 18

    19 April 2013, 18:02

    Zakochałaś się pewnie Agnieszko :).

  • misiek45

    19 April 2013, 12:17

    Agnieszko cudny wiersz,tyle w nim radości i szczęścia że chciało by się tańczyc i śpiewac-z radością pozdrawiam i piosenkę zostawiam :)

    http://www.youtube.com/watch?v=LF6icyRo4hQ

    Video LF6icyRo4hQ
  • Pechowa_

    19 April 2013, 09:57

    Cudowny wiersz... :)

  • słoneczniki

    19 April 2013, 08:34

    Ach... mmm...

  • Queyk

    19 April 2013, 01:27

    i nie da sie pisanym słowem, tylko poezją w metaforze przekazac....i zrozumie ten teresc słowa, którą chce sie oswobodzać...