Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie ma, gdy pytasz mnie o dowód, a ja nie mam żadnych imion

https://www.youtube.com/watch?v=6-uNyUmP9TA

moje stopy
nie posiadają limitu
a dłonie
objętości która mogłaby się ukryć

załapałem
że otwartość musi żyć na wolności
zamknięta okalecza
jak pięść wśród luster

bo to jeszcze nie ty
i nigdy nie ty
i tylko brać

bierz i nie miej
a nic wciąż dookoła szyi

posiadanie na smyczy
myśl na granicy z którą nie może się rozstać

uważasz że możesz coś
że możesz
uważasz?

zamykam okno
a szyby na łeb na szyję
tłucz oczyma w spojrzeniu
a gdy już wydostaniesz
schowaj
albo zabij

14 255 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    22 October 2015, 17:21

    cóż
    heurystyka dostępności

  • one drop for all

    22 October 2015, 03:11

    ciekawe te Twoje skojarzenia
    ja widzę sztukę Alex Grey i jego zony Allyson

  • .Rodia

    21 October 2015, 21:37

    chyba że szary, ale to nie mój kolor

  • .Rodia

    21 October 2015, 21:37

    sasza
    50 twarzy
    kolejno, nie oglądam i nie oglądałem/czytałem

  • one drop for all

    21 October 2015, 05:28

    widzę, że Grey lubisz

  • .Rodia

    1 October 2015, 16:14

    jak wstawię, to pozostanie mi już tylko wchodzenie drzwiami
    widziałaś takich co pukają do własnych drzwi?
    ja też nie, dlatego po staremu

    dzięki za ślad
    3maj się

  • Gaia

    29 September 2015, 22:25

    gdybym uważała - nie mogłabym
    gdybym mogła...
    a tam
    nie gdybam
    mogę i to jest wolność

    i zapomniałabym... wstaw te szyby, zima idzie
    :)

  • nicola-57

    29 September 2015, 15:42

    Bdb

  • giulietka

    29 September 2015, 12:01

    szukałam tych trzech słów na końcu
    lubię ostateczności

  • .Rodia

    28 September 2015, 23:53

    rozwiń albo milcz

    dziś nie mam czasu na domyślanie,
    czas mam na coś wyjątkowego
    albo rozwojowego - o ile rzecz jasna - będzie warto