Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cytatowe damy

https://www.youtube.com/watch?v=qH3usL5Yh-0
Ostatnio oberwało się głównie panom, dla równowagi napisałem coś o paniach

Wiersz ten zacznę od Onejki
Której nie straszne są wojenki
Z nią bitwa na argumenty
Nie jednemu poszła w pięty

Niewiele wiem o LiaMort Andzi
Która w komentarzach grandzi
Ale i tak szanuję i lubię Andzie
Choć nieraz pojechała po bandzie

Piórem, o której będzie mowa
Zachowuje się jak czarna wdowa
Gdy zajdzie z nią jakieś tarcie
Grozi Ci w spazmach pożarcie

Natalia ups pisze szyframi
Z słów tworzy swoje origami
Od tyłu czytać trzeba umieć
By jej teksty dobrze zrozumieć

Wiecznie smutna jest pani Giulietka
Taka przypięta została jej plakietka
Kto nie czyta między jej wersami
Niech nie rozwodzi się nad powodami

Gdy pojawia się na Cytatach Nicola
znika tu z plagiatami swawola
trudniej przed nią uciec niż przed fiskusem
dla mniej każdy tu może być Brutusem

103 386 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    7 September 2017, 18:18

    Miło, że podeszłyście do tekstu z dystansem

  • nicola-57

    7 September 2017, 17:01

    Miło, że o mnie pamiętasz.Dziękuję.

    Z poważaniem, Krogu(lec)

  • 7 September 2017, 15:25

    cóż, wypada podziękować za interpretację