Menu
Gildia Pióra na Patronite

Andrzejek

http://niezalezna.pl/94537-grabiec-ma-polakow-za-durniow-twierdzi-ze-hadacz-w-spocie-po-nie-wystapil

Andrzejek to żywa skamielina
Cudownej minionej epoki
Zadania i cele
Z programu Beri i Stalina
Teatrzyk dla idiotów
Którym puściła wyobraźni sprężyna
Ktoś płacił za
Gęby dorabianie
Za spoty oszołomów
Wariatów spod krzyża
Wynajętych Andrzejków
Udających zwolenników Rydzyka
I uwierzyli Andrzejkom
Bronkom i Ryśkowi
Co tak ,,kur,a „
Dziękowali Grześkowi
Po drodze paru zabili
A ci przed ekranem
Naiwnie naiwnie wierzyli
Kto jeszcze nie wierzy
W tamto mózgów pranie
Niech portret z Andrzejkiem
Zawiesi na ścianie

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    28 February 2017, 21:19

    Andrzejek jest symbolem manipulacji - więc niech zostanie jako tępe narzędzie do urabiania pospołu .