Menu
Gildia Pióra na Patronite

Monolog do iskry szczęścia

Hej Ty?!
Widzisz mnie?
To ja
Twoja iskra szczęścia, którą niegdyś zgubiłeś.
Dlaczego przestałeś mnie szukać?
Przecież wiedziałeś, że beze mnie nie zaznasz szczęścia.
Ej!
Przecież mówię do Ciebie!
Dlaczego przestałeś mnie słuchać?!
Zapomniałeś, że tylko uważne słuchanie
Może pomóc Ci mnie odnaleźć?
Wiesz co?
A tak naprawdę, to
Ty zgubiłeś mnie?
Czy ja zgubiłam Ciebie?
Sama nie wiem, kto był iskierka szczęścia
W ogniu naszych serc.
Może dla mnie byłeś Ty?
A dla Ciebie Ja?
Popatrz się na mnie!
Na daremno przyszłam po Ciebie?
Popatrz się na mnie!
Gdy dziś wołam do Ciebie
Chce Cię spowrotem moja Iskro Szczęścia.
Wrócisz do mnie, gdy o to błagam dziś Ciebie?

581 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!