Menu
Gildia Pióra na Patronite

wierzę

gwiazdy to obietnica,
że niebo jest nam pisane
zaczyna się na progu serca
i nigdy nie będzie mieć końca

więc gdy nie ma mnie czasem zbyt długo
wiedz że
smutki do snu układam
i czułym milczeniem przykrywam

kolejny dzień spod chmur się podnosi
jakby chciał siły nam dodać

to nic że znów ciebie nie spotkam
przecież kiedyś na mnie zaczekasz
na progu wchodzącego słońca

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 27 May 2017, 00:19

    Nie udało się, już po północy... został mi tylko zaczarowany pantofelek... ;)
    Rezerwuję następne wolne tańce... szybkie też. :))

  • giulietka

    26 May 2017, 07:22

    Smoku, pod takim komentarzem pozostaje tylko zanucić:
    tylko mnie poproś do tańca, ja na nic więcej nie liczę... ;)

    https://www.youtube.com/watch?v=icBAP-EYWiQ

    Video icBAP-EYWiQ
  • 25 May 2017, 22:04

    Wiara może góry przenosić, ale nie wiedziałem, że może kazać im tańczyć. :)
    Dobranoc. :))

  • giulietka

    22 May 2017, 07:29

    Natalio, dziękuję, za piękny komentarz, to miłe, dobrego dnia.

    Michel, to samo mogłabym napisać o Twoich melodiach, są jak lustrzana tafla wody, w której można się przejrzeć
    (zupełnie jak w wierszu Salomona inspirowanym Twoją twórczością).
    A list... cóż, to bez wątpienia najpiękniejszy list jaki dostałam, pozostaje mi więc tylko napisać post scriptum.:)

  • Adnachiel

    21 May 2017, 14:40

    Przepiękny, bogaty w znaczenia, pełen nieba.
    W Twoich wierszach nieustannie jest coś, co mnie porusza. Coś, co mnie przenika.
    Zupełnie jak promienie wchodzącego słońca, o którym piszesz.
    Wiersz jak list, dlatego odpowiem listem:
    https://www.youtube.com/watch?v=sOgeA-5m_4M
    Muzyka jest czekaniem... :)

    Video sOgeA-5m_4M
  • 21 May 2017, 08:33

    '' smutki do snu układam i czułym milczeniem przykrywam '' mistrzostwo świata , wkomponowane niezwykle subtelnie w tajemniczą melodię wszechświata
    Bardzo ładny . Pozdrawiam ;)