Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen o lataniu

gubimy okruchy słów
zbyt lekkich
bez znaczenia
wytartą mapą powiek
szukamy kształtów w ciemności

w snach dotykamy nieba
rozpostartymi skrzydłami

a później bladzi jak świt
szarością dnia upadamy
nim słońce ukrzyżuje nam dłonie
na rozstajach miłości

inspiracja: "Lęk wysokości jest moim bogiem", Rodion

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    28 October 2012, 16:39

    A u mnie wciąż bałagan bądź nieład artystyczny;)

  • zugimihau

    28 October 2012, 16:16

    no to pozamiatane...;)

  • giulietka

    28 October 2012, 14:10

    Przepiękne są Twoje puenty Wiolu, ta szczególna.
    Uściski:*

  • giulietka

    28 October 2012, 10:29

    Kaś, od pustosłowia lepsze częstomilczenie. ;)

    Aniu, dziękuję, one Ciebie na pewno też;)

  • 28 October 2012, 10:23

    A żem jest okropna, że za często milczę. Cóż bywa i tak. :)

  • giulietka

    28 October 2012, 10:21

    Ten sa.m
    Miło Cię tu spotkać, Kaś.

  • 28 October 2012, 10:17

    Ten Rodion na .m, czy z książki? Bo się gubię...

    Btw. zatrzymuje, aż wezmę.

  • giulietka

    28 October 2012, 10:13

    Aga, nie wiem czy cokolwiek wysupłałam, czy namotałam jeszcze bardziej, ale miło to czytać, zwłaszcza od Ciebie.
    Dzięki i wzajemnie miłej;)