Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gubię się w twych słowach
ukrytych pod płaszczem
zdrowszego kłamstwa
usprawiedliwianego gorzką prawdą

Czuję się naga
pławiąc się coraz to częściej
w niespełnionych obietnicach
kreślonych złudnym pragnieniem o szczęściu

W posągu z twych uczuć
zastygłam na dłużej
zamykając powieki na prawdziwą twarz
- tą ukrytą pod maską dla świata

To zakamarki rzeczywistości
z czynami szczętnie ukrytymi
otwierają przymknięte oczy
unosząc kurtynę łgarstwa…

49 607 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • Voyage

    5 March 2012, 13:13

    Smutne..;(