Menu
Gildia Pióra na Patronite

lilijki

gruszki na wierzbie płaczące
i śliwki
i ślinię się na sośnie

czasem na mlecze albo na dmuchawce
licząc na dobry wiatr w polu

obierając sobie ze skórki
mandarynki
a one we mnie

"And here I go again on my own"*

________________________
*
I oto idę znów całkiem sam

14 194 wyświetlenia
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    10 January 2018, 12:19

    a nie ju ar?
    jestem noga z angielskiego

  • .Rodia

    6 November 2017, 10:06

    a tak
    chociaż umysł chyba woli skakać na drugą stronę płotu

  • Akte

    5 November 2017, 12:01

    rzeczywistość zaczepia na dłużej...
    chociaż czasem ciągnie w inną...

  • .Rodia

    3 November 2017, 10:47

    chyba się wygłupiałem

    kope lat
    aż dziw że tu jesteś bo nie było Cię długo
    bodajże

  • Akte

    1 November 2017, 20:23

    taki Vincent wyszedł, nawet nawet...

  • .Rodia

    29 May 2017, 15:37

    a w czym pogrzebać?

  • .Rodia

    15 May 2016, 09:54

    pomiędzy szczęściem a spełnieniem - kawał drogi

  • danioł

    14 May 2016, 21:19

    gdzieś bywam
    zaklęty
    pomiędzy szczęściem a spełnieniem

    to jakbym miał świat wytatuowany po drugiej stronie powiek
    to jakbym wiedział
    że już

  • .Rodia

    13 May 2016, 13:56

    niby bezcenne, ale za wszystko w życiu trzeba było i trzeba nam wciąż płacić

    dziękuje za przychylny komentarz Ela
    pozdrawiam serdecznie

  • Naja

    12 May 2016, 19:47

    Jesteś pojętnym uczniem, który może przerosnąć mistrza... :-)))

    Bez "kopiowania/parodiowania" i tak dobrze piszesz. Bogato używasz metafory, ale czytelnie. Bezcenne :-)))