Menu
Gildia Pióra na Patronite

A noce są coraz chłodniejsze...

grafitowo nieobecnym spojrzeniem
potykam się o twój uśmiech za szybą
mimochodem odtrącam rękę
którą można przyłożyć do rany

zbyt daleka dla bliskich
bliższa dla tych
co odchodzą

zasłaniam szczelnie okna
nasłuchując kroków na schodach
przytulam policzek do lustra
gdy nikt już nie czeka pod drzwiami

137 918 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    25 October 2014, 15:28

    Adnachiel, znajome dźwięki są jak światło wpadające przez próg, dziękuję.

    Art, ok, zgadłeś, nie sprawdzałam wcale;)
    Pozdrawiam.

  • 24 October 2014, 23:56

    Madź, dawno sprawdzałaś pod drzwiami? ;)
    Pozdrawiam :))

  • Adnachiel

    24 October 2014, 13:49

    ... I coraz zimniejsze są dni.
    https://www.youtube.com/watch?v=1sA9UCAZpaY

    Video 1sA9UCAZpaY