Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spotkanie rodzinne

Gorący obiad na stole
Zgrzyt noża o szklany talerz
Chrząknięcie
Łyk wytrawnego wina
Uśmiech
Kiepski żart
Radosne spojrzenia
Nie był tego wart
Czy chcesz surówki
Czy polać sosem
Podaj mi proszę koszyk z pieczywem
Przemiłym głosem
Zapitym piwem
Powiedział pan
Głowa rodziny
I każdy szczegół jest doprawiony
I wszyscy siedzą na swoim miejscu
Lecz jednak są
Gdzieś tam
Głęboko w swoim sercu

4260 wyświetleń
24 teksty
2 obserwujących
  • po-duszka

    5 October 2012, 09:16

    Wyraźnie czuć klimat domowej atmosfery. Poczułam się jakbym tam była. Bardzo przyjemnie się czyta, pozdrawiam :)