Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pobudka

Godzina piąta na zegarze mija
Słońce przez mgieł zasłony się przebija
Przez okno do chaty wpada
Co się w nocy działo szybko bada
Dwoje nago leży w tej chacie
Co się w nocy działo się domyślacie
I obudziło ich koguta pianie
Trzeba im szybko do swoich domów wracać
Nim zacznie się ludzi gadanie
Ci o szczęście, młodość pełni zazdrości
Nie zrozumieją grzechów miłości

103 386 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    18 October 2014, 10:21

    Dzięki, pozdrawiam ;)

  • szpiek

    18 October 2011, 13:28

    W końcu prostota nie musi być banalna.

  • mistyczna

    17 October 2011, 22:42

    nie rozumieją, a udają, że wiedzą
    potem na ławeczkach sobie siedzą
    gadają bzdety i nie śni im się nawet
    że swoim gderaniem sieją wielki zamęt
    a skutki opłakane mogą się pojawić
    przyczyna? głupia, stara zawiść

    tak ode mnie
    a wiersz ciekawy, choć uroczo prosty ;)

    pozdrawiam ;]

  • 20 July 2011, 11:46

    Prosto, lecz prawdziwie:) bardzo mi się podoba ten wiersz:D