Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uzurpator

Gnasz przed siebie,
szukając szczęścia.
Zaciskasz powieki,
zatykasz uszy
potykając się o łzy.
Przedzierasz się przez zaspy,
usypane z ludzkich próśb.
Nie zauważasz,
kiedy umierasz
wciąż nie zaznawszy szczęścia.
Zostało gdzieś za Tobą,
na drodze pełnej łez
i próśb
zapomnianych przez Ciebie,
uzurpatora życia.

15 367 wyświetleń
76 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!