Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pro(Test)

Głupcy zabiją własną matkę
A wiadomo, że umiera długo
Oto tak szykują jej wielką mękę

A winnych nie ma
Nigdy nie ma
Bo to porażka
A dla nich sukces
Dla nas już nic
Tylko nie wiem
Czy to od teraz?
Czy to przez stół?
Co zebrał ich wokół

Lecz to nie istotne
Lecz to za późno
Już gotowe dłonie
Rozłożyć karty
Ze złą wróżbą

Złą dla nas
A dobrą dla nich
ZAWSZE ŹLE!
ZAWSZE NIC!
Nam powiedzieć NIE
A sobie powiedzieć TAK
MY SIĘ PYTAMY JAK ŻYĆ?
A ONI NA NAS WYPINAJĄ RZYĆ

http://www.youtube.com/watch?v=N6voHeEa3ig

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    24 March 2013, 17:34

    Dziękuję Beatko. Zima nadal za oknem.

    http://www.youtube.com/watch?v=LekhxqdZAfI

    Video LekhxqdZAfI
  • Gaia

    24 March 2013, 17:32

    A miało być tak pięknie, wyszło jak zwykle.. Takie słowa mi się nasuwają jako przekaz tego wiersza. Rozgoryczenie, które owocuje tytułowym protestem na to co wokół nas i z czym mierzymy się co dnia.
    Ładnie Michał Ci wyszło :)