Menu
Gildia Pióra na Patronite

Granice

Głuchy , ciemny korytarz,
Oczy , podpuchnięte żalem,
Dotykam zimnej ściany,
Mówi szeptem.
Słyszalnym dla tych co pragną,
Wyciągnąć rękę.

Znajome budynki,
Widziane przez mgłę,
Osiedle wspomnień , ludzi ,
Poszli dalej,
Zostawiając po sobie,
Puste miejsca w klasach.

Inne życie,
Niedokończone historie , czas,
Omija mimo prośby,
Wchodzę w inny świat , przekraczam,
Rozsądku i zwycięstwa , granice,
własnych możliwości.

15 555 wyświetleń
99 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!