Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głos

Głos ciepły tak jak wzrok przeszywa
ściany serca. Rozpływasz się
po niebie jak znikająca tęcza.
Nie wierzysz w to, lecz słuchasz
i toniesz w swych marzeniach.
Ten głos już drzemie w Tobie
od dziś się wszystko zmienia.

Odwiedzasz czasem miejsca
gdzie zostawiłeś ślady.
Choć cisza tam panuje
wciąż widzisz te obrazy.
Wystarczy ten ruch powiek
i ta chwila skupienia.
Znów słyszysz ten sam głos
i toniesz znów w marzeniach.

Skąd dobiega ten dźwięk
choć pustka wokół Ciebie.
Gdzie tym razem znów on
twe serce dzisiaj zwiedzie.
To pytanie jest częścią
ukrytą wewnątrz, w Tobie
Nie szukaj odpowiedzi
ty znasz już tą odpowiedź.

I nie patrz się za siebie
podążaj za tym głosem.
Nie żałuj swoich kroków
nie próbuj walczyć z losem.
Bo jeśli dobrze słuchasz
wybierzesz zawsze drogi
Gdzie doznasz tylko szczęścia
i świat chwycisz za nogi.

A gdy dojdziesz do celu
i głos będzie tak blisko.
Zatrzymaj się w tym miejscu
pochyl swą głowę nisko.
Nie bój się to nie kara
to koronacja Ciebie.
Więc teraz spójrz na życie
na ślady swe, na siebie.
Miłość była twym głosem
To ona prowadziła
by Ci dziś udowodnić
jaka to wielka siła.
Więc kieruj się uczuciem nie
udawaj na niby....
a w swoim własnym życiu
zawsze będziesz szczęśliwy.

14 737 wyświetleń
139 tekstów
2 obserwujących
  • 10 May 2012, 13:17

    Mój ulubiony ;) Najbardziej mi się podoba :D :*:*