Menu
Gildia Pióra na Patronite

pogrzeb

głaszczesz
zimne ciało
bez serca bicia
już wiesz

odszedł pewien czas

nic

nic nie będzie jak wczoraj
jutro skażone
dzisiaj

ślad łez
na policzku

ktoś mówi nie płacz
to chwilowe
a jednak

błądzisz we mgle
sam
słuchając dzwonów

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Archangel_Marco

    26 November 2011, 16:43

    Dlatego więc jestem słaby... Na siłę pragnę bowiem zmienić to, z czym nie mogę się pogodzić...

  • ladybird

    26 November 2011, 15:08

    yhm tak, ale wg mnie akceptacja rodzi się z siły.

  • Archangel_Marco

    26 November 2011, 15:07

    Nie tyle godzić się, co ją pokonać.

  • ladybird

    26 November 2011, 15:06

    tak jest zdecydowanie lepsze ale o wiele trudniejsze,
    ja obecnie jestem w etapie godzenia się na zaistniałą sytuację
    i nie ukrywam dumna z siebie jestem.

  • Archangel_Marco

    26 November 2011, 15:04

    A nie lepiej się podnieść i otrzepać z błota, rzucając problemom wyzwanie...?

  • ladybird

    26 November 2011, 15:03

    doskonale rozumiem tę rzeczywistość
    ale trzeba żyć dalej i wierzyć, że z czasem
    ból może nie zniknie ale zredukuje się
    ...