Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niewierna

geometrii Twojego ciała
uczyłam się latami

by pewnego dnia
zostać głuchą

na kształty

blizny wciąż znaczą
niewypowiedziane słowa

które chcę usłyszeć
kiedy znów mijam siebie

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 2 February 2012, 22:39

    Czasami nie wiem co powiedzieć,
    może wypada milczeć,
    kreślić słowo w powietrzu
    albo na przekór
    wskrzeszać wyrazy,
    które nie pozostaną bez echa.

    Czasami nie wiem co powiedzieć
    i milczę, uśmiechając się tylko.

  • giulietka

    2 February 2012, 13:16

    ...a od tych słów, jak od blizn odwracamy głowę, choć one i tak nas dotkną...

    Muśnięciem myśli pisany, pięknie!

  • słoneczniki

    2 February 2012, 12:42

    Oj czytelny...

  • R.A.K.

    2 February 2012, 12:15

    Bardzo! Przynajmniej dla mnie. Ktoś niedawno sens tych słów wyraził względem mnie, czyniąc to jednak prozą z łacińskimi "ozdóbkami" :)

  • 2 February 2012, 12:12

    Zastanawiałam się czy czytelny...

  • R.A.K.

    2 February 2012, 12:11

    No :)