Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cienie ...

Gdzieś w smutnych komnatach tęsknoty
wyssałem cię z ramion niebytu
by zawrzeć przymierze w miłości
i szczęściem uwiecznić w dotyku ...

Lecz zawsze znikasz zbyt szybko
jak rosa wyschnięta na trawie
i mimo, że byłaś tak blisko
nie mogłem cię dotknąć na jawie ...

Marzeniem więc bądź, już do końca
gdy zasnę ust mych strażnikiem
i wieczną tułaczką do słońca
grzesznicą i spowiednikiem ...

Samotność omamia z tęsknoty
a sen niesie dziwne wrażenia
że, czasem jest człowiek i dotyk
lecz obok niestety go nie ma ...

189 975 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 25 October 2015, 19:15

    Wspaniały wiersz...

  • Cris

    12 October 2015, 21:01

    ,,Ach, że ja tak nie potrafię''...pięknie.

  • 11 October 2015, 00:29

    Piękny wiersz.
    "Samotność omamia z tęsknoty " ...

  • Malusia_035

    10 October 2015, 21:58

    Brakło mi słów ,coś pięknego

    "
    Lecz zawsze znikasz zbyt szybko
    jak rosa wyschnięta na trawie
    i mimo, że byłaś tak blisko
    nie mogłem cię dotknąć na jawie ..."

    Pozdrawiam Serdecznie :)))

  • PainWithoutLove

    10 October 2015, 16:22

    Wspaniały.

  • nicola-57

    10 October 2015, 13:45

    Poezja? TAK.