Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdzieś się zapodziała miłości
co byłaś paltem na słotę
parasolem na deszczowe i upalne dni
Dłonią, co podnosiła z upadku

Jesteś gdy świeci słońce
gdy usta smakują miodem
lecz rozpływasz się z łzami
chowasz się za chmury

Czemuś miłości umarła
Byłaś dawniej wieczna
Gdy ludzie nie rozmieniali cię
Na drobne romanse

Poznawali cie
po ramionach
co dawały oparcie
i splecionych dłoniach

Jedno drugiemu było
panem i sługą
Dwie osoby
jedno ciało

Dziś szukają cię
w łożu rozkoszy
Testując cię jak towar
stałaś się dywidendą

Dziś mylą Cię
z nadzieją i pragnieniem
jesteś poza faktami
więc stałaś się iluzją

103 385 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • zapach_bzu

    3 September 2015, 13:07

    Miłość została przehandlowana.

  • PainWithoutLove

    3 September 2015, 12:04

    Piękny wiersz. Bardzo.
    :)